Dorul

Spread the love

Să te lași purtat de dor ar putea să fie o adevărată aventură și posibil foarte riscantă deoarece odată ce te-ai pornit pe acest meleag, nu se mai știe dacă mai există drum de întoarcere. Dorul își face apariția în acele momente de singurătate, atunci când nu mai poți fugi de amintiri pe care încerci să le ascunzi în sufletul tău sau mai bine spus în mintea ta. O amintire însoțită de un puternic dor în care se zăbovește prea mult timp fără a încerca s-o îndepărteze în așa fel încât să se simtă o oarecare detașare de acel dor, se poate să se ajungă la o stare de deznădejde.

Toate vor fi la timpul trecut chiar și momentul de față, locurile în care suntem acum, oameni de lângă noi, chiar și noi vom dispărea de pe acest pământ, dar nu înainte de a lăsa în urma noastră o amintire și un dor.

Dorul este reprezentat de un loc, de o persoană sau de un sentiment.

Dorul de casă părintească în care am trăit cele mai frumoase clipe ale copilăriei, e locul unde am făcut primii pași, locul unde părinții ne-au insuflat cele mai bune învățături, care au avut un rol foarte important în formarea noastră.  Dar mai ales dorul de acel loc, unde făceam sute de pozne și tot de atâtea ori am fost iertați.

Dorul de părinți și de brațele lor, locul preferat al oricărui copil, în care găseam mereu tot ce căutam simțindu-ne în siguranţă și iubiți

Dorul de cea mai dragă fiinţă pe care o purtăm în amintirea noastră cu dragoste și dor care și-au pus amprenta peste întreaga noastră viață.

Sunt momente când ești cuprins atât de tare dor, încât ai fi în stare de orice numai să retrăiești o clipă din trecut, să revezi locul drag și s-o mai îmbrăţişezi pe persoana cea mult iubită.

Amintirile ne fac legătura cu trecutul, iar dorul selectează cele mai frumoase momente din viața noastră. El își face apariția în suflet doar atunci când în minte avem o imagine în care am fost fericiți.

Cel mai minunat lucrul ar fi ca în urma noastră să lăsăm un praf de dor, deoarece prin asta s-ar dovedi că am reușit să construim o amintire frumoasă și de neuitat.

Acest articol a fost publicat în Acasă, Glasul Sufletului. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *