Mesajul primăverii

Spread the love

A nu știu câta oară natura îmi oferă încă o lecție. Aceasta este că mereu va fi loc pentru nou început.

Este prima oară când mă întreb în ce anotimp Dumnezeu a creat lumea, lucru care mă face să stau și să meditez. Ar fi fost posibil să fie Vara, când toate roadele pământului sunt deja în proces de formare? Deși nu sună ca un început pentru că lipsește startul din această ecuație.

Să fi fost Toamna, anotimpul ales de El pentru creație, când vița de vie mândra așteaptă să-i fie culese roadele? În acel moment este vorba despre un deznodământ, de un fapt împlinit, nicidecum de un început.

Oare să fi fost Iarna cea aleasă dintre toate? Ar putea fi o planșă perfectă pentru un pictor, ca să creeze tabloul unui început. Da, m-ar face să cred că Dumnezeu și-a pus condeiul pe albul zăpezii și a început contureze natura. Dar El nu doar a pictat-o, ci i-a dat viață,. Iar în perioada iernii toată natura este amorțită, totul pare mort, deci nu avea cum să fie aleasă pentru un început.

Însă privesc la un buchet de zambile roze, așezate într-o vază pe biroul meu și fără să mă pot abține, mă las învăluită de parfumul lor, care mă duce cu gândul la un peisaj de primăvară. Pe măsură ce inspir acest parfum, mă imaginez un fluture alb ce zboară peste un câmp de flori colorate, zăresc și copaci înfloriți, crengile se umbresc în iarbă de un verde crud. Îmi mișc aripile încet, deoarece îmi doresc să admir fiecare floare scăldată în razele blânde ale soarelui, simt cum adierea ușoară de vânt se joacă cu mine împingându-mă într-o parte, parcă ar vrea să dansăm împreună. Ascult ciripitul suav al păsărilor care răsună peste tot pământul și prin cântecul lor transmit acel mesaj al unui început și în acel moment zâmbesc pentru că primesc răspunsul la întrebarea mea.

Primăvara este mereu un nou început, când fiecare insectă, floare, copac, fir de iarbă primește o nouă șansă la viață. Acest anotimp a fost începutul creației, în care Dumnezeu a suflat duh din duhul Lui peste întregul univers aducându-l la viața și din dragoste pentru noi ne-a lăsat Primăvara ca pe un semn divin. Acela este că mereu va exista o nouă șansă de a lua-o din nou de la capăt oricând, așa cum o face natura în fiecare an.

Vă doresc o primăvara cu mult soare în suflet și  orice dorință de a voastră să fie pusă într-un ghiveci a speranței în care să rodească.

Acest articol a fost publicat în Acasă, Glasul Sufletului. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *