Încă de copil mi-a plăcut să pictez tot felul de personaje din desene animate sau din cărțile cu povești, să conturez portrete. Însă cel mai mult mi-a plăcut să pictez peisajele naturii în care este cer senin, tot felul de păsări, păduri de brazi, câmpuri verzi, unde fluturii zbor din floare în floare. În acele momente în sufletul meu s-a născut dorința ca mediul înconjurător să fie la fel de curat ca picturile mele.
O dorință care a crescut odată cu mine și încet, încet ea s-a transformat într-o dragoste adevărată pentru natură, și o dorință puternică de a o proteja. Realizând că 10 coli de hârtie înseamnă o creangă tăiată dintr-un copac, nu am mai pictat. Această decizie nu a fost deloc ușoară, dar din drag pentru ajuta natura am renunțat la pasiunea mea
După mulți ani în care nu am reușit să-mi găsesc locul, mi-a venit ideea să încerc să pictez pe sticlă reciclată și să folosesc vopsele ecologice. Zis și făcut. Peste câteva zile am făcut rost de materia primă și m-am apucat de lucru. În acel moment am avut o revelație, am simțit că pictatul pentru mine înseamnă mult mai mult decât o simplă pasiune, este cea ce trebuie să fac în această viață.
Sursa foto: google
Atunci, din acele sticle am creat felicitări personalizate. În câteva săptămânii lucrările mele au devenit căutate, lucru care m-a făcut să-mi doresc să pictez și mai mult.
O să pictez pe sticlă reciclată cu ajutorul celor de la Frisomat
Aveam o sumă de bani pusă deoparte. Terenul pentru un atelier, unde aș fi putut să-mi desfășor activitatea, îl aveam deja, mai trebuia să mai găsesc o firmă care să ridice clădirea. Atunci am sunat un prieten care lucrează în construcții. Știam că mă va putea ajuta:
– Bună Lory, ce mai faci? I-am auzit vocea prietenului de la celălalt capăt al firului.
– Bine. Mă gândeam să-mi fac un atelier de pictură pe sticlă reciclată, dar aș vrea să fie mare, ca să pot organiza întâlniri pentru studenți de la arte plastice, să le arăt ce lucrări se pot realiza din materiale reciclate.
– Ai dreptate. Eu, cel puțin rămân uimit ce lucruri se pot realiza din materialele reciclate.
– Și încă nu ai văzut nimic. Voiam să te întreb dacă ai putea să-mi recomanzi pe cineva sau o firmă de construcții care respectă protejarea mediului înconjurător.
– Mai întâi spune-mi ce alte activități vei face în aceasta clădire, vrei să faci și o mică fabrică de reciclare sau va fi doar un atelier.
– Am deja un contract cu o fabrică de reciclare de unde achiziționez materia primă, așa că pentru început va fi doar acest atelier de pictură.
– Pentru construirea atelierului îți recomand firma Frisomat. Este o companie Română – Belgiană care proiectează, produce și construiește hale metalice realizate din oțel laminat la rece. Ei se vor ocupa de proiectarea, construirea, de montajul halei. În plus, asigură și transport. Este cea mai dezvoltată afacere din România din domeniu. Sunt liderii mondiali în acest domeniu de activitate. Au 14 filiale internaționale în: Algeria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Slovacia, Franța, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Olanda, Ucraina. Fabrici de producție în Belgia, Rusia și Brazilia. Au afaceri în peste o 100 de țări.
– Să înțeleg că este cea mai bună firmă la care aș putea apela. Eu trebuie doar să-i duc la teren și ei se ocupă de tot?
– Cei de la Frisomat, nu doar se ocupă de toată lucrarea, ci au și colaboratori în toată țara spre care te poate îndruma. Aceștia îți vor da toate informațiile de care ai nevoie pentru a obține autorizația de construcție.
– Super! Acest oțel laminat cât e de rezistent? Că nu vreau ca peste câțiva ani să fiu nevoită să refac atelierul. I-am spus eu în timp ce scriam pe Google numele firmei.
– Aceste hale metalice construite de firma Frisomat, din oțel laminat la rece e foarte rezistent. O asemenea hală va arăta ca nouă și peste zece ani. Deoarece oțelul e de calitatea 100%. Ce e mai fain, este că jumătate din energia consumată, e produsă de panouri solare. Astfel se reușește să se reducă deșeurile. Folosind la constructia halelor metalice oțelul laminat la rece, îi ajută la economisirea materialelor, ceea ce face ca produsul să fie mai ieftin și realizat mult mai rapid. Hala metalică va fi personalizată așa cum vrei. Componentele din care va fi făcută, permit acest lucru, adică vei avea posibilitatea să-ți faci atelierul în ce culori dorești, să adaugi ce instalații vrei. Fiecare hală industrială de la Frisomat are specificul ei.
– Wow! Înseamnă că aceste hale sunt gândite în așa fel încât să protejeze natura.
-În plus mai economisești niște bani la încălzirea termică în timpul ierni.
-Da, normal. Dacă lumea s-ar folosi de beneficiile pe care natura ni le oferă, am fi mai sănătoși și mult mai calmi, pentru că nu s-ar mai produce atâtea substanțe toxice. Aerul nu ar mai fi atât de poluat. De exemplu mătușa mea face vopsele naturale extrase din plante. Nu ai idee ce miros plăcut au și cât de bine pictez cu ele, ce nuanțe frumoase au toate. Deci, eu folosind o vopsea naturală, nu doar protejez natura, ci am grijă și de sănătatea mea.
-Chiar, pe viitor te gândești să mai faci și altceva în afară de pictat?
-Da, îmi doresc să organizez expoziții pentru a-mi face cunoscute lucrările. Pentru că voi avea suficient spațiu, voi începe să fac și decorațiuni. Cu timpul mă gândesc să organizez și tabere de vară pentru copii în care vor dormi în corturi și le vor fi explicate de ce e important să protejeze natura. Dar pentru asta va fi nevoie de bani, așa că în primi ani voi picta.
-Deci, în acest atelier va exista și o bucătărie.
-Ar fi super, dacă s-ar putea face.
-Marele avantaj la Frisomat e că îți asigură consultanță pentru a accesa fonduri europene. Ei te ajută să faci un proiect hală metalică fiecare hală să obții bani pentru afacerea ta de la Uniunea Europeană.
-Eu aș avea nevoie de o hală cu geamuri.
– Acum mă uit pe site. Cred că hala metalică cu structura din oțel galvanizat este potrivită pentru atelierul tău. Avantajele acestei hale sunt: deschiderea utilă de până la 60 m și diverse înălțimi, acoperiș în două ape cu pantă la 10° sau 22°, îmbinarea estetică a zonelor de atelier cu birouri. Diverse soluții pentru a permite iluminatul natural în hală, climat controlat mulțumită diferitelor tipuri de izolație.
– Acum mă uit la ea și cred că e cel mai bun tip de hală pentru atelier. Presimt că va fi locul unde voi picta mii de lucrări și mă voi bucura de acest dar cu care Dumnezeu m-a binecuvântat.
– Sunt convins că te vei simiți bine în acest loc.
– Mulțumesc pentru aceste informații! Chiar acum iau legătura cu cei de la Frisomat.
– Cu drag!
Frisomat mi-a construit atelierul mult visat având grijă la mediul înconjurător
Peste trei săptămâni atelierul meu a fost finalizat respectând toate regiunile de protejarea mediului înconjurător. Din acea zi penelul meu crează lucrare după lucrare și fiecare spune o poveste.
Frisomat, nu mi-a oferit doar un atelier, ci m-a îndemnat să cred în visul meu până la capăt, așa cum o va face cu orice client dornic să-și urmeze visele.
Articol scris pentru proba 12 Superblog