Terra Salin este locul unde scapi de răceli și beneficiezi de renumita terapie cu sare

Spread the love

E toamnă și orice gospodină își pregătește cămara pentru iarnă cu diferite dulcețuri, compoturi, cu murături pentru ar fi mâncate în anotimpul rece . Până anul acesta mă întrebam de cele mai multe ori cu ce aș putea să-mi  pregătesc corpul pentru sezonul rece, în așa fel încât  să fiu protejată de viroze respiratorii. Visam la un loc unde să intru să stau câteva minute, iar când ies de acolo, să am imunitate. Era doar un gând de al meu, știam că visez cu ochii deschiși. Dar știți vorba aia, ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se îndeplinească, așa cum mi s-a întâmplat mie în urmă cu 6 luni.

Cum mi s-a îndeplinit visul cu ajutorul salinei Terra Salin.

În primăvara  acestui an, când într-o  zi mă plimbam prin centrul Bucureștiului și eram aproape de parcul Carol, zăresc o clădire pe care scria Terra Salin. Mi-am dat seama după denumire, că este vorba despre o salină artificială. În acel moment parcă cineva mă îndemna să întru să văd despre ce e vorba.

 

Încă de la intrare se simțea o atmosferă plăcută care  îți dădea o stare de bine, acei pereți din sare, acea lumină caldă din clădire, te invitau la relaxare.

În acel moment i-am cerut informații despre acel loc fetei de la recepție care mi-a spus că Terra Salin, e o salină artificială care a fost inaugurată  la începutul acestui an și oferă clienților ședințe cu  terapie respiratorii pentru o imunitate mai bună și pentru a trata diferite afecțiuni.

De ce este mai deosebită salina Terra Salin.

Aceasta salină artificială din București a fost înființată în colaborarea cu un medic specialist. Mi-a mai spus că această salină este dotată cu unu dintre  cele mai performante  sisteme de ventilație din țară. După fiecare ședință aerul din cameră e evacuat și se introduce aer proaspăt. De asemenea, temperatura și umiditatea sunt controlate pentru a menține concentrația uniformă în cameră și pentru  a se asigura mediul propice terapiei.

Datorită acestor  informații și mai ales  faptului că locul te face să ai o stare de bine, am devenit foarte curioasă să văd cum se parcurge o asemenea ședință.

Când am întrat în camera de sare pentru relaxare am văzut un perete acoperit cu piatră naturală (ardezie) luminată,  mobilată cu șezlonguri confortabile. În acel moment am fost învăluită de acel fum sărat, totul era atât de plăcut, simțeam cum mi se desfundă căile respiratorii și  începeam să respir din ce  în ce mai bine.

După ce m-am așezat confortabil pe un șezlong, o doamnă, care era la tratament, mi-a vorbit despre halogeneratorul folosit la Terra Salin.

Este un echipament medical avansat, conectat la senzori  speciali. Acesta dispersează particule fine de sare care reușesc să pătrundă foarte adânc în aparatul respirator, până la nivelul alveolelor pulmonare, ajutând la creșterea imunității și la îmbunătățirea activității arborelui bronșic. Efectele unui altfel de tratament se vede după o ședință de haloterapie activă. Ea durează 24 ore. O cură, cu frecvență zilnică, durează 2-3 luni, spun studiile. Concentrația de sare la Terra Salin e de 10 ori mai mare decât într-o salină naturală și asta datorită aparatelor performante  care sunt în această locație.

În timp ce o ascultam pe acea doamnă simțeam cum tot corpul se relaxează , mă eliberam de orice stres, de griji, îmi imaginam că plutesc pe un nor, până când am adormit. Apoi, când m-am trezit am observat că în acea cameră mai eram doar eu. Atunci mi-am îndreptat privirea spre halogeneratorul care producea microparticulele de sare. Acel aparat macină sarea introdusă în cele două camere. Una de 10 microni care cade pe suprafețe și una de 1-5 microni care pătrunde în căile respiratorii, foarte adânc, până în bronhiolele terminale și în alveolele pulmonare. Practic se respiră un aer puternic salinizat și o ședință de 45 de minute echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de mare adâncime, o cură de tratament prevenind  o formă gravă a unei viroze întărind sistemul imunitar.

Am scăpat de răceli datorită salinei Terra Salin.

Acea zi a fost ca o mini vacanță în centrul Bucureștiului, în care m-am încărcat cu energie pozitivă. Dar cel mai important lucru a fost că terapia respiratorie de la salina artificială  îmi îmbunătățește sistemul imunitar.

Sunt 6 luni de când nu am mai răcit. Pentru această toamnă mi-am pregătit corpul cu încă 10  ședințe la Terra Salin, care mă vor  proteja de răceală. Dar de data asta nu am mers singură, i-am luat cu mine pe cea mai bună prietenă cu cei doi copii ai săi să beneficieze de acest tratament cu sare. M-am săturat să-i tot văd răciți.

De ce trebuie să meargă copiii la salina Terra Salin.

Amica mea și micuții au rămas uimiți de această salină artificială din București.  Copiii s-au împrietenit imediat cu alți  copilași de vârsta lor.

Au fost tare fericiți când au avut ocazia să participe la o piesă de teatru.

Eu de data asta am făcut și yoga. Nu mai făcusem așa ceva niciodată. Faptul că mă simțeam atât de bine la Terra Salin, m-a determinat să încerc să văd cum e. Am fost încântată de aceste ședințe de yoga.

 

Prietena mea a stat împreună cu soțul ei în camera dedicată familiilor.

Au fost încă 10 zile de vis la Terra Salin.  Mă simt super relaxată , parcă aș fi mers in nu știu ce vacanță exotică. Vă sfătuiesc să încercați și voi,  să mergeți la această salină artificială din București. N-o să regretați! Numai bine!

Articol scris pentru proba 13 Superblog

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Acasă, Publicitate și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *