Sofia se îndrăgostește de Al Konda

Spread the love

 

Am luat o mică pauză, pentru că uneori simt nevoia să stau de vorbă cu mine, să mă odihnesc, să-mi încarc bateriile, să observ lucruri. Așa s-a întâmplat în acest weekend, când mi-am rezervat timp și pentru mine.
În aceste momente de relaxare obișnuiesc să-mi mângâi pisoiul, care se bucură că în sfârșit îi acord atenție. Mă uit la un film bun, vorbesc cu prietenii și caut o lectură care să mă binedispună, dar să fie ușor de citit. Așa am făcut și acum câteva zile, după ce am avut o conversație cu una dintre prietenele mele. Ea are o admirație aparte pentru persoanele care aleg viața monahală și chiar și-a dorit să se călugărească la un moment dat.
Angela, care are o legătură foarte specială din punct de vedere sufletesc, cu Dumnezeu, a început să-mi povestească despre experiența ei de acum 5 ani, când s-a dus la mănăstire cu gândul să rămână acolo. Însă după o lună în care a fost pusă la diferite teste, ca să vadă dacă într-adevăr este pregătită să devină mireasa lui Hristos, și-a dat seama că nu va putea să ducă o asemenea viață. Motiv pentru care a renunțat la ideea de a se mai călugări.
Atunci mi-a spus că se regăsește foarte bine în cea mai recentă poveste scrisă de Al Konda „Sofia se îndrăgostește”, și dacă eram curioasă să aflu ce a simțit ea în acele momente, îmi recomandă să citesc această poveste scurtă.
Prietena mea este o mare fană a lui Al Konda și se bucură de fiecare dată când acesta își lansează o nouă lucrare. Îmi aduc aminte și acum cât de fericită a fost Angela în ziua în care i-am făcut cunoștință cu Al Konda, scriitorul ei preferat. I-a pus nenumărate întrebări, la care autorul i-a răspuns cu mare drag. A fost o întâlnire pe Zoom foarte faină și plină de emoții în același timp.
Despre Al Konda am mai scris într-un articol anterior și dacă doriți să aflați mai multe despre el va invit să dați click aici.
Curioasă să aflu ce operă literară a mai scris Al Konda, am căutat această carte electronică pe care am găsit-o pe GooglePlay. Astfel am început să citesc povestea ‘’Sofia se îndrăgostește”, care este o poveste captivantă și într-adevăr m-a făcut să înțeleg de ce prietena mea a renunțat la viața monahală. Însă recunosc că în personajul Sofiei m-am regăsit și eu.
Sofia este o tânără de 22 de ani, dornică să-și dedice toată viața lui Hristos, motiv pentru care alege să se călugărească. Fiind o fată foarte comunicativă și pricepută, în așa fel încât reușește să-și ducă toate sarcinile la bun sfârșit, episcopul mănăstirii a ales-o să-i fie secretară.
Prin preajma episcopului se află și preotul Petruț, un bărbat foarte atrăgător, cu ochi albaștri, și Sofia începe să se simtă stânjenită. Încet, încet ea se îndrăgostește de acest bărbat, și în felul acesta începe să aibă gânduri și dorințe care îi vor distrage atenția de la cele sfinte. Din acea clipă călugărița începe o luptă cu propriile ei sentimente.
Ce fel de sentimente au cuprins-o pe Sofia și ce va face ea, pentru a îndepărta acele gânduri care o tulbură, vă invit să descoperiți singuri citind „Sofia se îndrăgostește”. O poveste ce ne arată cât de greu este pentru un om să-și păstreze sufletul curat chiar și într-o mănăstire.
‘„Sofia se îndrăgostește”, de Al Konda, este lectura ce mi-a făcut weekend-ul mult mai plăcut și la finalul acestei poveștii am avut parte de o surpriză foarte frumoasă care mi-a dat un motiv să zâmbesc. Dar nu vă voi spune despre ce surpriză este vorba, pentru că îmi doresc s-o descoperiți singuri.
Atât am avut de spus pentru azi, până data viitoare să aveți grijă de voi!

Acest articol a fost publicat în Acasă, Cărți. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *