Sfaturi pentru o viața frumoasă

deLoredana

Sfaturi pentru o viața frumoasă

Spread the love

Această lume este o călătorie, experiența supremă, cea mai frumoasă și mai complexă aventură în care ne aruncăm cu totul. Așa cum bine știm că omul este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, este unica creație a Lui căreia i-a dăruit suflet ceea ce înseamnă că niciodată nu va cunoaște moartea, ci va avea viață veșnică. Omul are rațiune, capacitatea de a face diferența  între bine și rău, astfel devenim responsabili pentru tot ceea ce facem și de asemenea vom suporta consecințele propriilor noastre fapte.
Deci, atunci când toate ni se par că sunt în împotriva noastră, în loc să căutăm un vinovat pentru ceea ce ni se întâmplă, mai bine să ne întrebăm ce e neregulă cu noi de ne merge așa de rău.
Chiar dacă suntem liberi să facem orice alegere, să trăim așa cum ne dorim, avem și o datorie morală să o facem în cel mai frumos mod. Cel mai important lucru e ca tot ce facem să nu-i afecteze pe cei din jur. Este o vorbă, nu-ți clădi fericirea pe suferința altora. Cred că, dacă faci pe cineva să sufere, e ca și cum ai comite o crimă.
Dacă ar fi să descriu viața, aș spune că este ca un cântar iar balanța e omul care are capacitatea de a se menține în echilibru. Dar să ne imaginăm cum ar fi traficul rutier fără niciun semafor, fără indicatoare după care toți ne ghidăm. Fără ele mersul pe stradă ar deveni un pericol imens sau avionul fără aripi nu ar mai avea echilibru și s-ar prăbuși.
Așa e în viață, pentru a supraviețui avem nevoie de echilibru, de indicatoare după care să ne ghidăm, deoarece mintea omului e limitată și avem nevoie de ajutor.
Recent am citit cartea ”Procesul credinței” în care Al Konda își îndreaptă atenția spre cele zece porunci. În timp ce citeam această carte mi-am dat seama că Dumnezeu, ca un Tată iubitor ne vine în ajutor prin cele zece porunci, ele sunt ca un ghid după care ne putem ghida. Însă de cele mai multe ori aceste porunci par impunse, ca un ordin ce trebuie executat și dacă le încălcăm Dumnezeu ne pedepsește, pe când ele sunt ca niște sfaturi părintești care ne îndrumă pe calea cea bună. Iar problemele, necazurile care vin asupra noastră nu sunt pedepse de la Dumnezeu, ci sunt consecințele faptelor noastre.
Despre acele zece porunci sau legi ale lui Dumnezeu ne vorbește Al Konda în cartea sa ”Procesul credinței”. El descrie în cel mai mic detaliu semnificația acestora. Această carte m-a făcut să înțeleg mai bine cele 10 porunci și dacă toți ne-am fi ghida după ele, pământul ar fi un colț de Rai. Motiv pentru care nu am putut rezista să nu scriu acest articol pentru o aduce cât mai aproape de voi.
În cartea ”Procesul credinței” pe care autorul ne- o oferă gratuit, o putem găsi pe Google Play, ne vorbește despre cele zece porunci. Într-un mod foarte simplu ne spune cum fiecare poruncă poate aduce beneficii în viața noastră și dacă omul s-ar ghida după ele ar fi fericit aici pe pământ și în viața de apoi. Al Konda le pune într-o versiune explicativă, în așa fel încât îndeamnă pe cititor să-și ghideze viața după ele, pentru a ajunge să trăiască în armonie și în iubire cu cei din jur.
”Procesul credinței” de Al Konda este o carte pe care vi-o recomand s-o citiți pentru a înțelege mesajul celor zece porunci și cât de benefice pot fi ele în viața fiecăruia între noi.
Cu mult drag vă recomand această carte ”Procesul credinței!” de Al Konda. Până data viitoare vă doresc numai bine.

Despre autor

Loredana administrator

2 Comentarii până acum

Lasă un răspuns