Autovehicul adaptat pentru independența persoanelor în scaun rulant

Spread the love

 

Verbul a fugi pentru unii e o modalitate de a face sport, pentru cei lași e un mijloc să  fugă de responsabilități, dar pentru noi e cel mai frumos vis. Noi cei care suntem într-un scaun rulant am fi în stare să dăm ani din viața noastră doar ca să putem fugi pe propriile picioare măcar o zi. Mă uit în jurul meu și observ cum  această abilitate  pentru mulți e un lucru firesc, dar vă spun că nu realizează ce dar minunat au.

Vă propun un exercițiu de imaginație. Am să vă rog să închideți pentru câteva minute ochii și  imaginați-vă  că sunteți încuiați într-o încăpere. Imaginați-vă că stați  în acea cameră de câteva luni, că sunteți legați în lanțuri care vă strâng atât de tare  încât nu mai aveți aer și oricât  v-ați zbate nu reușiți să le rupeți, vă cuprinde dorul de oameni dragi și ați da orice pentru ca să puteți ajunge la ei. E un dor nebun care vă doare din ce în ce mai tare și dorința să fiți din nou liberi arde în voi. Dar  orice ați face nu puteți scăpa din acest loc unde singurătatea vă macină tot mai mult.

Știu că pentru unii e doar un simplu exercițiu, dar pentru mine și frații mei de suferință e o realitate crudă pe care o trăim zi de zi; luptăm ca să mai  slăbim acest lanț a dizabilității.  La ora actuală foarte multe persoane cu dizabilități locomotori stau cu lunile în casă, asta pentru că nu au posibilitatea să iasă afară, să nu mai spun de vacanțe de care  unii  nu au avut parte niciodată. E un adevăr dureros care te  măcină încet încet și simți cum acești patru pereți devin o celulă din care nu poți evada. Acest sentiment ori te secătuiește de orice putere, ori te face să  lupți până în pânzele albe cu dizabilitatea și începi  să te concentrezi  pe abilitățile tale până când ajungi să te autodepășești.

Andreea mi-a demonstrat  că există o rezolvare pentru orice problemă

Am avut ocazia să cunosc persoane care s-au resemnați renunțând  să mai se lupte cu destinul lor, dar și  persoane foarte dornice să schimbe dizabilitatea în abilitate. Una dintre aceste persoane este prietena mea Andreea Ivan. Ea s-a născut cu tetrapareză  spastică și își trăiește viața într-un scaun rulant. Pentru mine această fată este un exemplu de optimism, mereu a încercat să găsească soluții pentru orice problemă, așa a reușit să obțină un scaun rulant electric cu care iese prin oraș și cu ajutorul căruia a  mers la școală.

Deea  este foarte îndrăgostită de viață și are un suflet atât de bun, încât ar fi în stare să-ți dea tot ce are. Ea este foarte sociabilă, adoră ieșirile în aer liber, să participe la evenimente, să se ducă la concerte, la cinematograf și mai ales să călătorească. Pasiuni care pentru o persoană în scaun rulant așa cum este și ea par imposibil de îndeplinit, deoarece nu ai condiții de deplasare și ești nevoit să te închizi în casă.

În România la ora actuală  nu toate mijloacele transport în comun au rampă pentru persoane în scaun rulant, să nu mai spunem de trenuri care nici măcar nu au spațiu special  pentru căruț. Toate aceste lucruri pe mulți dintre noi îi condamnă la izolare, ceea ce nu  este corect pentru că orice om indiferent  cum este are dreptul la o viață normală, chiar dintr-un scaun rulant. Un lucru pe care Andreea Ivan nu doar că-l înțelege foarte bine, ci a găsit soluția pentru ca persoanele cu dizabilități să aibă parte de un transport adaptat nevoilor, care să-i ducă unde își doresc sau unde au nevoie să ajungă.

O mașină adaptată ar fi de mare folos pentru persoanele în scaun rulant

 

 

Draga mea prietenă în 2020 a ființat Asociația Andreea Ivan  Învingătoare  și  scopul principal al proiectului este achiziționarea unui autovehicul adaptat pentru independența  persoanelor în scaun rulant. Este  vorba despre o mașină BraunAbility care are intrare laterală și dispune de cel mai performant mecanism de rampă pentru persoane cu dizabilități. Aceasta este o rampă electrică și se amplasează foarte ușor pentru ca cei în scaun rulant să se poată urca și coborî fără să întâmpine dificultăți.

Este un proiect care ar face ca persoanele în scaun rulant  șă-și îndeplinească visul de a vedea marea, de a simți aerul de munte, să se întâlnească  cu  prietenii lor. E o mașină foarte benefică și în același timp o necesitate care ar face ca mersul la servici, la școală sau la medic să nu  mai fie o problemă pentru aceste persoane.

Realizarea acestui proiect ar fi o rază de speranță

Mi-am făcut câțiva prieteni pe Facebook tot cu probleme de sănătate și îmi sunt foarte  dragi, chiar pe unii dintre ei am ajuns să-i văd ca pe niște frați. Deși mi-aș dori foarte mult să-i cunosc personal și să petrecem câteva zile împreună, din păcate nu am posibilitate să  ajung până la ei, pentru că locuiesc în alte orașe. E o dorință ce doare foarte tare, de multe ori încep să-mi imaginez cum mă duc la gară și mă sui în trenul care m-ar duce la scumpi mei prieteni. Sunt sigură că e o dorință pe care o au mulți dintre noi, e un vis ce ar putea să se îndeplinească dacă acest proiect al Andreei ar fi dus până la capăt.

 

Autovehicul adaptat pentru independența  persoanelor în scaun rulant ar fi de mare folos. În primul rând deplasarea pentru Andreea și pentru mulți în situația ei ar fi mai ușoară, În al doilea rând ei ar putea ieși și fără însoțitori, ceea ce i-ar ajuta să învețe să fie mai independenți.  Aceasta mașină ar ajuta foarte mult ca persoanele cu dizabilități să înceapă să se bucure de viață și să devină independente cât mai mult.

Este unproiect care trebuie să susținut de fiecare dintre noi, pentru că orice om are dreptul să se bucure de tot ceea ce a lăsat Dumnezeu pe pământ și mai ales să poate ajungă acolo unde își dorește.

Haideți să aducem bucurie în sufletele acestora persoane

Dacă tot intrăm în cea mai frumoasă perioadă din an care ne îndeamnă să facem fapte bune și să aducem zâmbete celor din jurul nostru, vă invit să contribuiți la achiziționarea  acest autovehicul. Prin orice sumă donată putem să ajuta la îndeplinirea acestui proiect  și odată cu el vom  aduce o rază de speranță în sufletele persoanelor care vor beneficia de această mașină.

Doar împreună putem s-o ajutăm pe Andreea să ducă la bun sfârșit acest plan și odată ce  va fi realizat persoanele în scaun rulant vor avea motive să zâmbească. Așa că fiecare bănuț pe care va fi depus în conturile bancare afișate pe site-ul asociației, va bucura un om și îl va ajuta să meargă în locurile în care de o viață a visat să ajungă.

Pentru donații vă invit să intrați pe link-urile de mai jos:

https://andreeaivaninvingatoare.ro/donatii/

https://andreeaivaninvingatoare.galantom.ro/fundraising_pages/view

Dacă dăruim puțin din puținul nostru vom simți o bucurie care ne va lumina viața, pur și simplu vom fi fericiți fără să știm motivul.

În încheiere am o mare rugăminte la voi, să distribuiți mai departe acest articol ca să oferim și altora bucuria de a contribui la realizarea acestui proiect. Vă mulțumesc din suflet!

Acest articol a fost publicat în Acasă, Glasul Sufletului. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *