La cumpăna dintre ani

Spread the love

 

 

Simt cum  nisipul din clepsidră  se scurge și cu fiecare secundă suntem tot mai  aproape de un nou început. Mi se face pielea de găină la gândul că s-a mai dus încă un an așa ca o adiere de vând. Și încep să  scormolesc prin rucsac ca să  văd ce am adunat în aceste 12 luni, câte fapte bune am reușit să fac și de câte ori mi-am  lăsat slăbiciunile să mă conducă. Trag cu ochiul în trecut unde mă văd prăbușită la pământ, dar pe umărul meu drept stă îngerul păzitor care îmi șoptește să am încredere că totul va fi bine și mă încurajează să-mi continui călătoria fără teamă.

Mai caut în acest rucsac și iau în mână o inimă și îmi aduc aminte  de clipele petrecute alături de cei dragi. Parcă simt și acum scoicile sub tălpi, aud valorile marii și glasurile celor două nepoțelelor ale mele,  care pentru mine vocile lor sunt cea mai frumoasă melodie.  Îmi amintesc când îmi ascultăm mama cum deapănă amintiri pe malul mări, când îi priveam pași pe nisip.  Clipe de care  am avut parte în acest an. Sunt amintiri pe care le voi păstra în suflet pentru o eternitate.

Observ un alt  moment, când o stea de pe cer s-a stins, ea semnifica un om cu un surâs de înger, un prieten drag de la am învățat să mă bucur de lucrurile mărunte și că iubirea nu are limită. De la acest prieten am mai învățat să-mi apreciez familia, să-i fiu recunoscătoare, iar pentru asta îi mulțumesc și sper să fie fericit acolo unde e. Nu-l voi uita niciodată și sunt convinsă că el știe că într-o zi  se va întâlni  cu un fluturaș.

Dacă ar fi să dau un titlu acestui an, ar suna ”o viață trăită într-un an”, de ce? pentru că așa și a fost. Cel puțin nu-mi aduc aminte să fi mai trăit atât de intens, așa cum am făcut-o anul ăsta.

A fost ca un carusel care m-a dus prin toate stările posibile, începând de la mulțumire pe care am avut-o atunci când am terminat de scris cartea. Apoi am avut o perioadă mai gri, chiar dacă din când în când mai apărea soarele dar prin fața lui trecea câte un nor care îmi întuneca calea și nu mai știam pe unde s-o iau. Au fost momente când nu am putut, dar nici acum nu pot să înțeleg de ce oamenilor le place să facă rău și să provoace suferință celor din jur, când noi putem trăi în pace, fără să ne mai omorâm unii pe alți.

Dar nimic nu mai contează când totul se termină cu bine, iar bucuria învingerii te face să uiți prin ai trecu sau de câte ori ai căzut. Așa și eu închei acest an într-un mod frumos, bucurându-mă de  lansarea cărții mele. E un vis împlinit pe care acum doi ani nu aș fi putut să cred că voi ajunge să-l realizez. Datorită acestei întâmplării, anul 2022 pentru mine va fi printre cei mai frumoși ani din viața  mea.

Un sfârșit fericit, așa cum se termină poveștile pe  care le scriu și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest an. Îi mulțumesc pentru că m-a purtat în brațele Lui și pentru oameni minunați pe care mi i-a trimis în viața mea. Îi consider ca pe un dar foarte prețios și sper  să-i pot iubi la fel de mult așa cum ei mă iubesc.

O sigură dorință am pentru anul 2023 și aceea este ca noi, oameni să înțelegem că nu avem nevoie de bani, de nu știu ce averi sau statut social pentru a fi fericiți ci de foarte multă iubire. Avem nevoie de pace, de o lume în care să trăim unii pentru alți, unde să găsim alinare, sprijin, să mergem pe stradă și să zâmbim și să ne zâmbească. Copiii au nevoie de un cămin unde să dăinuiască  dragostea părinților, unde să se simtă în siguranță, iubiți, să poată să se exprime liberi și mai ales unde să primească cele mai bune sfaturi ca să devină oameni frumoși și capabili să înțeleagă esența vieții.

Asta îmi doresc pentru următorul an și chiar cred în faptul că fiecare om poate schimba lumea prin lăpădarea de mândrie, de dorința de a avea cât mai mult și să înceapă să iubească  până la infinit. Poate vă sună a basm, dar să știți în orice poveste se regăsesc și fapte reale. Așa că nimic nu e imposibil, mai ales să schimbăm ceva la noi pentru ca lumea să fie un loc mai frumos.

În încheiere vă îmbrățișez în gând și pe lângă sănătate, fericire, spor și succes în tot  ceea ce faceți, Dumnezeu să ne dăruiască lumina Duhului Sfânt ca să putem să devenim mai buni, mai înțelepți și mai iubitori.

Vă doresc un an nou cât mai roditor și în sufletele voastre să fie multă liniștite.

LA MULȚI ANI!!!

 

Acest articol a fost publicat în Acasă, Glasul Sufletului. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *